Bergstok op de schouder, dalstok in de sneeuw

|

De oefening ‘bergstok op de schouder, dalstok in de sneeuw’ kan worden gebruikt bij alle soorten niveau’s. De oefening kan voor gasten lastig uit te voeren zijn waardoor deze beter geschikt is voor gevorderde skiërs.

Oefening: Bergstok op de schouder, dalstok in de sneeuw
Doel: Het bevorderen van de dalbeenbelasting en het voorkomen van rotatie
Niveau: Licht gevorderd tot gevorderd
Piste: Afhankelijk van het niveau van de skiër

Oefening
De skiër houd voor deze oefening beide stokken omgekeerd vast. Bij het insturen van de bocht houd de skiër beide stokken voor zijn bovenlichaam en kijkt hier tussendoor het dal in. Hierdoor wordt rotatie tijdens het insturen voorkomen.

In de vallijn laat de skiër zijn dalstok naar beneden hangen en legt hij de bergstok op zijn bergschouder. In de stuurfase houd de skiër zijn dalstok in de sneeuw en sleept deze achter zich aan. Hierdoor komt het bovenlichaam van de skiër boven zijn dalbeen en wordt de dalbeenbelasting ondersteund.

Door de skiër zijn berghand richting het dal te laten laten wijzen kan ook tijdens de stuurfase het roteren worden voorkomen.


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.

    Leave a Comment