Skischule Arlberg plaatst reusachtig bord voor deur concurrentie

|

In St. Anton heeft de Oostenrijkse skischolendirecteur een reusachtig reclamebord direct voor de deur van de concurrerende skischool geplaatst. Dit heeft in het wintersportdorp voor veel discussies en verontwaardiging gezorgd.

Twee weken geleden heeft Skischule St. Anton Classic hun bureau geplaatst op de grond van het Hotel Bergschlössl direct naast het dalstation van de Galzigbahn. Vorige week zorgde een twee meter hoog en zes meter breed reclamebord ervoor dat van het bureau nog maar weinig te zien was. Eigenaar van Skischule Arlberg en directeur van de Oostenrijkse skischolenvereniging, Richard Walter, heeft het daar laten plaatsen.

Voor Jürgen Pirker van Schischule St. Anton Classic is het een schande. Met dertig leraren leidt hij een kleine skischool, het bord voor het skischoolbureau is schadelijk voor zijn bedrijf.

Ook de hoteliers in het dorp zijn niet gelukkig met de situatie. Johanna Moosbrugger van Bergschlössl is verwondert waarom Walter zo reageert. “Hij gebruikt ook onze grond als verzamelplaats,” zegt ze. “Wanneer er een nieuw hotel opent dan kunnen wij ook niet zo reageren, dat is normaal in de markt.”

Oneerlijke concurrentie
Walter wil tegenover de Oostenrijkse media niet reageren. Hij geeft aan op dit moment voor zijn vierhonderd werknemers te moeten zorgen. Hij vind dat de concurrentie met het mobiele bureau de wet ontloopt omdat hiervoor geen bouwvergunning nodig is.

De Burgermeester van St. Anton, Helmut Mall, geeft aan dat dit theater vlak voor de kerstvakantie niet goed is. Hij zegt dat beide partijen niet professioneel reageren op de situatie. De gemeente zal het reclamebord en het mobiele bureau op rechtmatigheid controleren.


In dit artikel

Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.