Skilift speciaal voor kleine kinderen en gehandicapte

|

Als kinderskileraar is je grootste opgave tijdens de skiles dat de kinderen de stoeltjeslift goed gebruiken. Gelukkig verschijnen er af en toe slimme innovaties op het gebied van skiliften. Ook nu weer is er een nieuwe lift geplaatst die kindvriendelijker is en tegelijkertijd beter toegankelijk voor gehandicapten.

In het Zwitserse skigebied Madrisa is de splinternieuwe zes-persoons stoeltjeslift geopend. De ‘Schaffürggli’ lift heeft een bijzondere nieuwe eigenschap. De hoogte van de stoeltjes wordt automatisch afgestemd op het hoogte van de skiër.

Een laser scant de passagiers en bepaald of het om volwassenen of kinderen gaat. Een hydraulisch systeem past vervolgens de hoogte van de stoeltjes automatisch aan. Op die manier kunnen zelfs de kleinste kinderen eenvoudig instappen.

Zodra de kinderen zitten sluit de beugel zich tussen de benen van de kinderen. Dit voorkomt dat de kinderen er uit kunnen glijden. Bij slecht weer sluit de kap zich automatisch en beschermt zo de passagiers tegen de kou. Het automatische open en sluit systeem zorgt ervoor dat iedere skiër de lift kan gebruiken.

Als skileraar kun je de kinderen met een gerust hard naar boven sturen.

Gehandicapten
Voor lichamelijk gehandicapten kan het betreden van de stoeltjeslift een hele uitdaging zijn. Deze nieuwe lift is zo ontwikkeld dat skiërs die in een monoski zitten door dezelfde ingang naar binnen kunnen komen als de overige wintersporters.

Bron: snowbrains.com


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.