Lopen op één ski

|

De oefening ‘lopen op één ski’ kan worden toegepast bij beginnende skiërs. De oefening is voor gasten eenvoudig te leren en kan op veel verschillende manieren worden ingezet.

Oefening: Lopen op één ski
Doel: Kennismaken met het martiaal
Niveau: Beginner
Piste: Vlakke ondergrond

Oefening
De skiër trekt één ski aan. Op aanwijzing van de skileraar loopt en schuift de skiër op één ski naar het aangegeven punt. Daar draait de skiër zich om en loopt weer terug. Bij het beginpunt wisselt de skiër de ski naar zijn andere been. Nu kan de oefening worden herhaald.

Er wordt zowel op de skischoen gelopen als op de ski gegleden. Door het gebruik van de skistokken ondersteund de skiër zijn evenwicht. Hierdoor wordt de volledige uitrusting ontdekt.

Deze oefening kent ontelbaar veel variaties waarbij je kunt denken aan het neerzetten van een parcours door middel van skistokken of pionnen, estafette en tikkertje. Dat laatste is bij een kindergroep een absolute aanrader.


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.

Leave a Comment