Foto: skischule-fiss-ladis.at

Vroeg uit bed voor de beste pistecondities voor skileraren Fiss-Ladis

|

Veel buitenlandse skischolen hebben dit jaar te maken met een lang seizoen. Dit komt doordat Pasen dit jaar laat in april valt en veel skigebieden het seizoen willen afsluiten met de paasvakantie. Voor de snowboard- en skileraren van Skischule Fiss-Ladis betekent dit dat vanaf vandaag de wekker een half uurtje vroeger gezet moet worden.

De meteorologische lente begint op 1 maart, de astronomische lente op 20 maart, precies om 11.28 uur. De lente brengt ons hogere temperaturen en langzaam dichter bij de zomer. Door de stijgende temperatuur smelt de sneeuw langzaam. Tijdens onze lessen merken we dat de sneeuw in de loop van de dag natter en zwaarder wordt. Voor onze gasten wordt het skiën of snowboarden hierdoor lastiger. De Oostenrijkse skischool Skischule Fiss-Ladis heeft hier iets op gevonden. Om langer te kunnen genieten van koudere sneeuw starten alle lessen vanaf vandaag een half uur eerder.

Early Morning Lesson
Op donderdag moeten sommige leraren van de skischool wel heel vroeg uit de veren. Voor gasten is het vanaf vandaag mogelijk om hun privéles op donderdag om 8:00 uur te beginnen.

Rustige periode vraagt om actie
Doordat Pasen dit jaar laat valt ontstaat er de komende weken een zeer rustige periode in de skigebieden en dus ook voor de skischolen. Met speciale aanbiedingen proberen de skischolen wat extra gasten binnen te halen. Naast dat de snowboard- en skilessen vroeger starten hoeven gasten tussen 19 maart en 7 april 2017 maar voor drie dagen groepsles te betalen en krijgen ze naar keuze vijf of zes dagen les. Vanaf 8 april zal het iets drukker gaan worden en krijgen gasten van de skischool bij het boeken van vier dagen de vijfde of zesde dag cadeau.

Past jouw skischool zich aan aan het lange seizoen?

<span class="share-text">Delen:</span>Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

In dit artikel

Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.