Skischolen bereiden zich voor op de kerstvakantie

|

De eerste wintersporters zijn al aangekomen in de wintersportgebieden en hebben zich reeds gemeld bij de lokale skischolen. De eerste lessen worden momenteel gegeven, maar de skischolen richten zich vooral op volgende week. Met de kerstvakantie gaat het seizoen officieel weer van start.

Nieuwe leraren
De eerste ski- en snowboardleraren zijn aangekomen in de skigebieden. Vanuit de skischool krijgen ze hun kamer toegewezen waarna ze kennis maken met hun collega en kamergenoot voor de komende vier maanden. In de skischool worden de skipakken uitgedeeld samen met de eerste hulp tasjes, de skipas en een handleiding van de skischool.

Een dag later staat de eerste training op het programma. Onder begeleiding van de hoofd-skileraren worden de eerste bochten van dit seizoen geskied. De nadruk licht niet op het eigen niveau van de leraren maar op de schoolsevormen. Belangrijk, want een dag later staan de eerste lessen al op het programma.

Oefenweide
Terwijl de ski- en snowboardleraren boven op de berg aan het trainen zijn wordt door enkele andere de oefenweide voorbereid. De lopendebandlift wordt netjes afgezet en de sneeuw wordt zorgvuldig bij de in- en uitstap vlak gemaakt. Alle hulpmiddelen worden gesorteerd en de matjes voor de in- en uitstap van de lift worden voor het eerst dit seizoen weer uitgerold.

Skishow
In het skischoolbureau worden de plannen gesmeed voor de eerste skishow van dit seizoen. De muziek wordt aangepast op de nieuwe afdalingen, de attributen worden uit de schuur gehaald en het plan voor de eerste skishowtraining wordt uitgewerkt. Er wordt contact opgenomen met alle andere partijen die onderdeel uitmaken van de skishow zoals de mensen die zorgen voor het vuurwerk, de DJ en diegene die de demonstraties verzorgen van de pistebully’s en sneeuwscooters.

Skischoolbureau
Deze week worden ook de laatste voorbereidingen getroffen in de skischoolbureau’s. Alles wordt weer op de juiste plek geplaatst nadat de bureaumedewerkers de grote schoonmaak hebben gehad.

Eerste week kerstvakantie
Iedereen bereid zich voor op de eerste week van het seizoen. Ondanks dat deze week naar verwachting rustiger zal worden dan de tweede week zullen we niet stil hoeven te zitten. Zowel in Nederland als in Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland zijn de scholen gesloten en zullen de wintersporters massaal de skigebieden intrekken. Omdat kerst in het eerste weekend van de vakantie valt zullen vooral de Duitsers er voor kiezen om hun wintersportvakantie maandag of dinsdag te starten.

Succes allemaal met de laatste voorbereidingen! Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.