Off-piste skiën voor kinderen vanaf acht jaar

|

Dat iemand te klein is om off-piste te kunnen skiën, daar geloven ze in het Oostenrijkse Warth-Schröcken niet in. Wie goed genoeg kan skiën mag ook van de verse sneeuw naast de pistes genieten.

Freeriden wordt steeds populairder. Skischule Salober-Schröcken speelt daar op in met hun nieuwste programma Young & Wild. Off-piste skiën wordt dit seizoen in het Oostenrijkse skigebied aangeboden voor kinderen vanaf acht jaar. Kunnen de kinderen goed een zwarte piste skiën, dan mogen ze mee. Het nieuwe kinder-freeride programma van de skischool laat kinderen op een veilige en vertrouwde manier kennismaken met het freeriden.

Tijdens de lessen Freeride Kids en het Freerde Kinder Camp maken kinderen tussen acht en twaalf jaar oud kennis met het off-piste skiën. Voor de jeugd tussen de dertien en zeventien jaar zijn er de Young & Wild lessen en de Teenage Freeride Days waarin ze op een coole manier hun eerste sporen naast de piste zetten.

Tijdens de verschillende lessen leren de kinderen niet alleen buiten de piste skiën, maar ook hoe ze dat op een veilige manier moeten doen. Er wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met een lawinepieper, schep en sonde.

Lijkt het jouw wat om met acht-jarige poeder te skiën?


In dit artikel

Door Jasper

Jasper is initiatiefnemer van Sneeuwsportleraren.nl. Op 16 jarige leeftijd is hij begonnen met het geven van skiles. In de afgelopen 12 jaar werkte hij in Nederland op de borstelbaan in Bergschenhoek en in Oostenrijk bij The Red Eagles en Pro…