De eerste skileraren van Egypte

|

Afgelopen weekend opende in Cairo de eerste indoor skihal van Egypte haar deuren. Een lang en complex proces ging hieraan vooraf. Één van de uitdagingen van Ski Egypt, zoals de nieuwe skihal heet, was het opleiden van skileraren. In een korte tijd moest een groep mensen die nog nooit hadden geskied opgeleid worden tot skileraar.

In een land waar bijna niemand skiet een skischool beginnen is een hele uitdaging. In plaats van te zoeken naar goede skiërs werd er gezocht naar atleten met een opleiding in het lesgeven, trainen of coachen. Na de selectie werden de trainingen gestart in Ski Dubai. De trainingen werden gegeven voor de beste leraren van Ski Dubai en het Oostenrijkse Snowsports Academy onder leiding van Martin Dolezal.

Dit proces is nog nooit eerder vertoond. Het was noodzakelijk om een zeer gedetailleerd en professioneel programma op te zetten om tot een succesvol resultaat te komen. Het doel was om goede skileraren op te leiden door methodiek, techniek, communicatie en passie bij te brengen.

Tijdens de trainingen werd er gericht gewerkt aan hoe de leraren hun instructie aan kunnen passen aan de behoeften en benodigdheden van de gasten en de eigenschappen van de skipistes van Ski Egypt.

Na een paar maanden getraind te hebben zijn alle kandidaten geslaagd voor hun examens. De skischool van Ski Egypt is nu operationeel met een groot team van professionele skileraren onder leiding van de skischool manager Mahmoud Abdou Ibrahim.

Is een seizoen Egypte iets voor jou?


Door Jasper

Jasper is initiatiefnemer van Sneeuwsportleraren.nl. Op 16 jarige leeftijd is hij begonnen met het geven van skiles. In de afgelopen 12 jaar werkte hij in Nederland op de borstelbaan in Bergschenhoek en in Oostenrijk bij The Red Eagles en Pro…

Leave a Comment