Een skileraar zonder helm, nog van deze tijd?

In de afgelopen jaren is de skihelm tot de standaard uitrusting van skiërs en snowboarders gaan horen. Tien jaar geleden was je een van de weinige op de skipiste met een helm op. Nu valt het op wanneer iemand zonder helm op de piste onderweg is. Ook bij skileraren valt dat op. Is het nog van deze tijd dat een skileraar skiles geeft zonder helm?

Wintersporters worden zich steeds meer bewust van de grote krachten die vrij komen tijdens het skiën of snowboarden. De helm is niet meer weg te denken uit de standaard wintersportuitrusting. De skiverhuur laat haar gasten een gratis helm huren en skischolen laten ouders kosteloos een helm lenen voor hun kinderen. Het skihelmen aanbod in de sportwinkels wordt steeds groter en de prijs voor een goede helm wordt steeds lager.

Skischolen en skileraren gaan hier gelukkig in mee. Voor kinderen was het bij veel skischolen al lange tijd verplicht om met een helm te skiën. En er zijn zelfs al skigebieden die het voor kinderen, en zelfs voor volwassenen, verplicht stellen een helm te dragen. Skischolen vragen hun skileraren steeds vaker om met een helm les te geven. Zeker bij het lesgeven aan kinderen zijn bij veel skischolen de skileraren verplicht een helm te dragen. Maar daar blijft het niet bij. Bij steeds meer skischolen geldt voor skileraren, ongeacht of ze aan kinderen of volwassenen lesgeven, een helmplicht.

Ondanks dat het nog lang niet overal verplicht is om met een helm te skiën zijn er nog maar weinig mensen die het onzin vinden. De meest gehoorde rede om zonder helm te skiën is dat het niet lekker zou zitten of het te warm zou zijn. Als skileraar zijn we bekend met de gevaren die het sporten in de sneeuw met zich mee brengt. In het bewustwordingsproces van onze gasten hebben wij een belangrijke rol. De bewustwording begint bij het geven van het goede voorbeeld. Maar naast dat je als skileraar een voorbeeldfunctie hebt ben jij je er van bewust dat een skihelm bijdraagt aan je eigen veiligheid.

Vindt jij dat je als skileraar een helm op moet hebben tijdens de les?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren