Warme handen: het geheim dat niemand kent

|

Er is niks zo vervelend als koude handen tijdens het skiën of snowboarden. We zoeken de oplossing in dikkere handschoenen of wanten, maar een gedeelte van het probleem van koude handen kan makkelijker worden opgelost dan je denkt.

We besteden veel aandacht aan het dragen van goede handschoenen of wanten. Als het echt koud is nemen we speciale handwarmers mee de berg op die we in onze handschoenen kunnen doen. De echte koukleumen onder ons kiezen er zelfs voor om verwarmde handschoenen aan te schaffen. Er is echter een eenvoudige truck die erg effectief werkt tegen koude handen.

Houd je nagels kort. Het klinkt misschien wat vreemd, maar onderzoek heeft aangetoond dat het materiaal waar onze nagels van zijn gemaakt uitstekend warmte geleidt. Zelfs al bij een verschil in lengte van 1 millimeter wordt er veel warmte van je handen weggevoerd.

De volgende keer dat je de piste op gaat tijdens een koude dag knip je dus eerste even de nagels van je vingers en tenen.


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.

Leave a Comment