Lange wachttijden bij de lift vermijden, de leraren handleiding

|

Veel skigebieden bieden speciale ingangen voor de skiliften voor skileraren en hun gasten zodat ze sneller naar boven kunnen. Vooral wanneer de rijen tijdens de vakanties lang zijn scheelt het soms wel de helft van de tijd. Een mooie bonus voor de gasten. Maar we hoeven niet alleen te vertrouwen op de speciale doorgangen. Met wat handigheidjes loods je eenvoudig je gasten door de drukte heen zodat ze hun les maximaal kunnen benutten.

Plan
Zorg dat je ’s ochtends je route plant. Veel skigebieden kennen knooppunten die vooral rond een bepaalde tijd vol lopen. Juist op die momenten wil je ergens anders zijn om niet achteraan de rij te hoeven aansluiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de lift naast het restaurant, daar wil je na lunchtijd niet zijn.

Vroeg beginnen
Heb je terugkerende gasten dan doe je er verstandig aan af te spreken zo vroeg mogelijk met je les te starten. Rond 10:00 uur wordt het vaak drukker op de pistes, tussen 9:00 en 10:00 uur hebben jullie het rijk dus voor je alleen.

Timing
Laat lunchen voorkomt een hoop wachten bij de liften. Vroeg in de middag even stoppen voor een kop koffie geeft je de mogelijkheid om tot na lunchtijd door te skiën. Wanneer iedereen van de piste af is om te eten ga je gewoon verder met je les. Zodra iedereen klaar is met lunchen ga jij het restaurant in.

Let goed op
Het klinkt misschien logisch, maar houd goed je ogen open tijdens je les. Soms kun je de rij van een lift al van een afstand zien. Zie je een lange rij dan kun je een andere route kiezen, zie je een korte rij dan weet je waar je heen moet.

Als laatste op de piste
Skiën aan het einde van de dag kan wat eenzaam zijn omdat de meeste mensen al richting hun hotel of de après-ski zijn geskied. Het is echter de perfecte tijd om extra pistekilometers te kunnen maken omdat er bijna geen wachttijden meer zijn bij de liften. Heb je de mogelijkheid om de les aan het eind van de dag te plaatsen, doe dat dan.

Welke tips heb jij voor het vermijden van lange liftrijen?


Door Jasper

Jasper is initiatiefnemer van Sneeuwsportleraren.nl. Op 16 jarige leeftijd is hij begonnen met het geven van skiles. In de afgelopen 12 jaar werkte hij in Nederland op de borstelbaan in Bergschenhoek en in Oostenrijk bij The Red Eagles en Pro…