De weg naar de leukste baan ter wereld: ski/snowboardleraar

Hou je van sneeuw? Wintersportvakanties zijn jouw lievelingsvakanties? Wil je stiekem ook in een leuk skilerarenpak lopen? Of wil je gewoon de leukste baan ter wereld? Lees dan hier het stappenplan die je moet volgen om die leukste baan ter wereld te krijgen!

Stap 1: Oriënteren

Kan je het al voorstellen? De hele dag lekker in de buitenlucht, witte bergtoppen om je heen. Onder je voeten glijd je met je ski’s vol vertrouwen blauwe en rode pistes naar beneden. Lijkt jou dit nou ook de ideale baan? Dan kan je je gaan oriënteren bij verschillende organisaties om de Anwärter te doen. Veel organisaties organiseren ook infodagen. Neem hier een kijkje als je bijvoorbeeld meer informatie wilt over de opleidingen, of als je vragen hebt.

Checklist voor vertrek

  • Fan van winstersport
  • Een stabiele basistechniek
  • Je kan een beetje Duits praten en verstaan
  • Je bent 16 jaar of ouder
  • Je bent sociaal en heb goede communicatie skills

Stap 2: Kies een organisatie

Kies een organisatie waar jij je Anwärter wil halen. Veel Nederlandse organisaties organiseren reizen om je Anwärter diploma te halen.

Snowsports Nederland Wil je een heel seizoen gaan werken of alleen je anwärter halen? Snowsports Nederland heeft een groot aanbod aan verschillende data voor een 10-daagse opleiding. Kan je niet in de winter door je school/studie? Misschien is de zomeropleiding dan wat voor jou!

Snowcollege is een Belgische organisatie die opleidngreizen aanbied. Snowcollege werkt samen met het Niederösterreichischer Landesskilehrerverband (NOESLV). Kan je niet naar Oostenrijk voor een opleiding? Snowcollege biedt ook opleidingen indoor aan.

Snowminds  is van origine een Deense organisatie die elk jaar een nieuwe lading ski- en snowboardleraren opleidt. Snowminds biedt niet alleen opleidingen aan in Oostenrijk, maar ook bieden zij opleidingsweken aan in Canada, Nieuw-Zeeland, Japan en zelfs Spanje.

Stap 3: Inschrijven

Heb jij een organisatie gevonden die perfect bij jou past? Weet je het zeker dat je deze droom werkelijkheid wil maken? Schrijf je dan in bij een door jou gekozen organisatie! Ingeschreven? Schrijf de data dan in je agenda. Veel plezier!

Stap 3.5: Extra training

Wil je extra voorbereiding? Sommige organisaties organiseren nog trainings/voorbereidingsdagen. Denk je dat je die nodig hebt? Schroom niet, het is nooit erg om iets meer kennis te vergaren.

Stap 4: De opleiding

Het is zover! De opleiding gaat van start. Hoe ziet de opleiding eruit? De meeste Anwärter opleidingen duren tussen de 10 en 16 dagen. In deze dagen wordt er theorie en praktijk behandeld. Je wordt ook op beide onderdelen getoetst. Bij de praktijkdagen leer je de basistechniek van skiën/snowboarden, maar ook hoe je deze techniek kan overbrengen aan je (toekomstige) leerlingen. Bij de theorie leer je de achterliggende informatie van het skiën/snowboarden.

Stap 4.5: Niet gehaald?

Heb je het niet gehaald? Geen zorgen, er bestaat altijd nog een tweede kans! Wil je weten hoe? Lees dan hier meer over ‘wat als je de opleiding niet haalt’.

Stap 5: Live your dream!

Start met de tijd van je leven en de beste baan ter wereld! Gefeliciteerd, je hebt de opleiding gehaald! Heb je al een skischool gevonden: Helemaal goed! Nog geen skischool gevonden en geen idee hoe je moet gaan solliciteren? Geen getreurd, lees hier  hoe jij je CV in het Duits kan vertalen / opstellen, en hoe je vervolgens kan solliciteren bij de skischool.

Nieuw hoofdstuk en/of tijd voor een nieuwe uitdaging?

Stap 6: Vervolgopleiding

Volg een vervolgopleiding. Vaak bieden organisaties ook nog vervolgopleidingen aan. Na je Anwärter komt het niveau ‘Landes’. Dit niveau bestaat uit 3 onderdelen. Voor snowboarders bestaat de Landes opleiding uit 2 delen. Ga naar de websites van de organisaties voor meer informatie over de Landes opleidingen!

Mocht jij nu tóch nog met vragen zitten? Stuur ons dan gerust een mailtje!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren