10 tips voor eerstejaars skileraren

Tijdens je eerste seizoen als skileraar heb je veel om over na te denken. Wij helpen je alvast een beetje op weg met een paar handige tips die je gelijk in de praktijk kunt toepassen.

1. Leer van je collega’s
Je hebt in de eerste paar weken van je eerste seizoen veel te onthouden en te leren. Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden en kun je door goed om je heen te kijken alles leren van je collega’s die al jaren werkzaam zijn bij de skischool.

2. Stel je niet alleen voor aan je collega’s
Als skileraar ben je onderdeel van een hele grote groep mensen die er samen voor moeten zorgen dat het skigebied succesvol kan zijn. Samen met onder andere de mensen van de lift, restaurantmedewerkers, winkeliers en collega skileraren van de andere skischool zorg je er voor dat de toeristen een fijne vakantie beleven. Omdat je elkaar af en toe nodig hebt is het wel zo makkelijk als je jezelf even netjes voorstelt.

3. Tellen, tellen en nog eens tellen
Je kent de weg nog niet helemaal, je wilt voorkomen dat je te laat komt en je moet tegelijkertijd je gasten ook nog leren skiën. Maar vergeet vooral niet te tellen! En na dat je iedereen geteld hebt begin je gewoon weer opnieuw. Het laatste wat je wilt is dat één van je gasten de verkeerde kant op skiet.

4. Leer zo snel mogelijk alle namen uit je hoofd
Ongeacht of je tien volwassenen of tien kinderen voor je hebt staan je wilt een georganiseerde les draaien. Zeker bij kinderen is het dan belangrijk dat je zo snel mogelijk de namen uit je hoofd kent zodat je op afstand de aandacht kunt vragen. En het werkt toch wel zo fijn als je de volgende ochtend je volwassen gasten kunt begroeten met hun naam.

5. Schrijf op wat de kinderen leren
Ouders geven ‘s ochtends vroeg hun kinderen bij jou af en zien ze vaak pas weer aan het einde van de dag terug. Ze willen graag horen wat hun kind tijdens de dag allemaal heeft meegemaakt. Omdat je niet van alle tien de kinderen kunt onthouden wat ze allemaal hebben gedaan kun je een klein bloknootje meenemen. Hierin schrijf je terwijl je in de lift zit op wat de kinderen hebben gedaan. Aan het eind van de dag kun je de ouders vervolgens een paar leuke dingen vertellen over hun kind. Ouders weten dit vaak enorm te waarderen.

Skischool kinderen

6. Trek zodra het kan je skischoenen uit
Skischoenen zijn gemaakt om mee te skiën en zeker niet om op te lopen. Je voeten zitten de hele dag opgesloten in je skischoenen en zijn blij wanneer ze er weer uit mogen. Voorkom dat je last krijgt van je voeten en trek zodra het kan je skischoenen uit. Je kunt bijvoorbeeld je skischoenen dragen terwijl je naar de skischool loopt en pas voor het begin van je les aantrekken.

7. Zorg voor voldoende skisokken
Je voeten zitten niet graag vier maanden lang opgesloten in je skischoenen. Zorg er voor dat je iedere dag schone sokken aan kunt trekken zodat je geen last krijgt van je voeten.

8. Draag iets op je hoofd tegen de kou
Hoe graag je ook je haar netjes in model wilt houden, het is niet verstandig om zonder muts over straat te gaan. De kou op je hoofd kan slecht zijn voor je gezondheid.

9. Insmeren helpt niet alleen tegen de zon
Wanneer je vier maanden lang in de sneeuw zit is het verstandig om je goed in te smeren. Artsen raden een UV-berschermer van factor 30 aan. Op grote hoogte is de zon veel schadelijk dan in ons eigen lage landje. Ook op koude dagen is het verstandig jezelf in te smeren. Het laagje zonnebrandcrème op je gezicht beschermt niet alleen tegen de zon maar ook tegen de kou.

10. Las af en toe een rustdag in
Een heel seizoen lang iedere dag op de ski’s staan klinkt leuk en dat is het ook. Maar je lichaam is daar niet voor gemaakt. Je zult merken dat wanneer je een dagje rust neemt je benen de dag daarop een stuk fitter en sterker zijn.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren