CSIA 1

Wie droomt er niet van? Wintersporten in de diepe poedersneeuw van Canada. De schitterende natuur en de uiteenlopende wintersport mogelijkheden, van heli-skiën tot husky-trekking. Je vindt er grote skigebieden en bergen die alleen te bereiken zijn per helikopter. De mensen in Canada staan er om bekend een vriendelijk volk te zijn. Als ski- of snowboardleraar krijg je de kans om er een heel seizoen lang van te kunnen genieten.

Snowlife bied de mogelijkheid om aan het begin van het seizoen een 3 weekse opleiding tot ski- of snowboardleraar te volgen. Daarna kun je meteen aan de slag bij een Canadese skischool. Sta je nog niet zo stabiel op je ski’s dan kun je ook de 5 weekse opleiding volgen die je tevens afsluit met het Canadese ski- of snowboardleraren diploma CSIA 1. Met deze opleiding kun je overal in Canada aan het werk als ski- of snowboardleraar.

Tijdens de opleiding sta je van maandag tot en met donderdag op je ski’s of snowboard. Je krijgt les van de beste Canadese ski- of snowboardleraren, verbeterd je eigen ski- of snowboardtechniek en leert les te geven. Onderdelen die worden behandelt zijn carven, buckels, poeder rijden, communicatie, technische kennis en nog veel meer.

Heb je nauwelijks ski-of snowboard-ervaring en wil je toch naar Canada om daar ski- of snowboardles te gaan geven? Dan is er de 11 weekse opleiding. Voor de 11 weekse opleiding is geen instap niveau vereist.

Voor je begint
Om te kunnen werken in Canada moet je een Working Holiday visum hebben. Er worden per jaar slechts een aantal van deze visums verstrekt. Om in aanmerking te komen voor een Working Holiday visum moet je het jaar voordat je naar Canada wilt een aanvraag doen en tussen de 18 en 31 jaar oud zijn.

Om te kunnen starten aan de opleiding moet je gecontroleerd en comfortabel een zware piste kunnen skiën of snowboarden. Je wisselt moeiteloos af tussen lange en korte bochten. Je kunt skiën of snowboarden op verschillende soorten terrein waaronder buckels en tussen de bomen maar wilt je techniek verbeteren.

De mogelijkheden
Na het afronden van de opleiding ontvang je het CSIA level 1 diploma. Hiermee kun je overal in Canada ski- of snowboardles geven aan beginnende en lichtgevorderde skiërs of snowboarders. Wil je verder leren dan kun je verder met de CSIA level 2 opleiding.

Opleidingsdata

Voor deze opleiding zijn er momenteel geen data beschikbaar.

Reviews

Er zijn nog geen Reviews voor CSIA 1.

Schrijf een review voor CSIA 1

 • Informatieverstrekking

  Geef een beoordeling.
 • Accommodatie

  Geef een beoordeling.
 • Skigebied

  Geef een beoordeling.
 • Sfeer

  Geef een beoordeling.
 • Opleidingsniveau

  Geef een beoordeling.
 • Trainers/opleiders

  Geef een beoordeling.
 • Prijs/kwaliteit verhouding

  Geef een beoordeling.