Anwärter 2de helft = Anwärter

Deze 6 daagse opleiding vindt in Oostenrijk plaats. Van ’s ochtends vroeg tot een uur of twee in de middag wordt er geskied of geboard. Aan het einde van de dag en ’s avonds na het eten is er theorieles. Op de laatste dag vinden de examens plaats.

De theoretische onderdelen die behandelt worden zijn kinderunterricht, unterrichtslehre (Methodik / Didaktik), bewegungslehre, materialkunde, ski- & boardservice en schnee- und Lawinenkunde. Extra theorie vakken zijn skigeschichte, tourismus, umwelt en berufskunde. De praktijk onderdelen voor het skiën zijn kurven, carven grundstufe, kurz schwung, vrije afdaling (langebochten parallel) en lesgeven.

Met deelname aan de Anwärter opleiding mag je officieel al les geven in Oostenrijk. Je hoeft dus niet op alle onderdelen positief te zijn.

Voor je begint
Op de examendag moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Voor de skiopleiding gelt dat je de rode pistes makkelijk (grof parallel) en gecontrolleerd moet kunnen skiën. Als snowboarder is het makkelijk als je wat piste tricks beheerst. De Anwärter opleiding wordt gegeven in het Duits. Hiervoor is een minimale beheersing van het Duits spreken en schrijven noodzakelijk.

Mogelijkheden
Heb je deelgenomen aan de Anwärter opleiding maar deze niet succesvol afgesloten dan zijn er meerdere keren per jaar herkansingsmogelijkheden. Deelname aan de opleiding is voldoende om officieel les te mogen geven in Nederland, Belgie en Oostenrijk. Je zult dan worden ingezet op de oefenweide en gaat aan de slag met de jongste kinderen in de skischool.

Heb je het Anwärter diploma gehaald dan mag je lesgeven in Nederland, Belgie, Oostenrijk en vele andere Alpenlanden. Hoofdzakelijk zul je werken met beginnende tot licht gevorderde skiërs/boarders, kinderen en volwasennen.

Wil je verder leren dan kun je kiezen voor de Landes voorbereiding- of de Landes (1) opleiding.

Opleidingsdata

Voor deze opleiding zijn er momenteel geen data beschikbaar.

Reviews

Er zijn nog geen Reviews voor Anwärter 2de helft = Anwärter.

Schrijf een review voor Anwärter 2de helft = Anwärter

 • Informatieverstrekking

  Geef een beoordeling.
 • Accommodatie

  Geef een beoordeling.
 • Skigebied

  Geef een beoordeling.
 • Sfeer

  Geef een beoordeling.
 • Opleidingsniveau

  Geef een beoordeling.
 • Trainers/opleiders

  Geef een beoordeling.
 • Prijs/kwaliteit verhouding

  Geef een beoordeling.