Anwärter 1ste helft = NSL

Wil je skileraar of snowboardleraar worden in binnen- en buitenland? Dan kun je bij Snowsports Academy beginnen met de NSL, Nationaal Snowsports Leraar, opleiding. Na het behalen van de NSL opleiding kun je ski- of snowboardles geven in Nederland en kun je binnen 6 dagen de bevoegdheid verkrijgen om les te mogen geven in onder andere Oostenrijk.

Module NSL 1
Het eerste deel van de NSL opleiding vind plaats in één van de vele Nederlandse sneeuwhallen en duurt 5 dagen. De dagen worden verdeelt in een theorie en praktijk gedeelte. Aan het einde van de eerste module vinden de theorie- en praktijkexamen plaats.

De NSL 1 opleiding wordt geheel in het Duits gegeven. Ook de Nederlandse opleiders die aanwezig zijn zullen in het Duits onderwijzen. Het voordeel hiervan is wanneer je iet niet snapt je het in het Nederland mag vragen en er in het Nederlands antwoord kan worden gegeven.

Module NSL 2
Ook het tweede gedeelte van de NSL opleiding vind plaats in een sneeuwhal in Nederland. De tweede module bestaat uit 2 trainingsmomenten van beide 4 uur in het weekend.

Bij de tweede module draait het allemaal op het lesgeven. Er wordt aandacht bestaat aan het omgang met mensen: hoe sta je voor een groep, hoe communiceer, stimuleer, motiveer en organiseer je tijdens het geven van ski- en snowboardles. Je leert hoe je een les moet voorbereiden, plannen en uitvoeren. Uiteraard ga je zelf voor de groep staan om les te geven in gesimuleerde situaties. Het overgrote deel van de opleiding vind plaats op de skibaan.

Haal je ook voor de module NSL 2 een positief beoordelingscijfer dan krijg je het diploma Nationaal Snowsports Leraar. Met dit diploma mag je doorstromen naar de Anwärter opleiding in Oostenrijk. Deze mogelijkheid vervalt na 2 jaar.

Voor je begint
Op de exame dag moet je minimaal 15 jaar oud zijn. Je moet gecontroleerd op je ski’s of snowboard een helling af kunnen komen. Voor de skiopleiding gelt dat je de rode pistes makkelijk (grof parallel) moet kunnen skiën. Voor het snowboarden is het makkelijk als je wat pistetricks beheerst. De Anwärter opleiding wordt gegeven in het Duits. Hiervoor is een minimale beheersing van de Duitse taal noodzakelijk.

Mogelijkheden
Met je NSL diploma kun je lesgeven in Nederland bij indoor skihallen, borstel- en rolbanen. Wil je les gaan geven in het buitenland dan moet je veder gaan met de Anwärter opleiding.

Opleidingsdata

Voor deze opleiding zijn er momenteel geen data beschikbaar.

Reviews

Er zijn nog geen Reviews voor Anwärter 1ste helft = NSL.

Schrijf een review voor Anwärter 1ste helft = NSL

 • Informatieverstrekking

  Geef een beoordeling.
 • Accommodatie

  Geef een beoordeling.
 • Skigebied

  Geef een beoordeling.
 • Sfeer

  Geef een beoordeling.
 • Opleidingsniveau

  Geef een beoordeling.
 • Trainers/opleiders

  Geef een beoordeling.
 • Prijs/kwaliteit verhouding

  Geef een beoordeling.