Foto: Learn to Ski and Snowboard Month

Wereldrecordpoging grootste skiles

|

Vorige winter namen 6.000 skiërs en snowboarders deel aan de grootste skiles ter wereld. Helaas bleek achteraf het papierwerk niet te kloppen en dus gaan ze het dit jaar nog een keer proberen. 75 skigebieden uit Amerika en Canada willen samen zorgen voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

Vorig jaar deden er uitsluitend Amerikaanse skigebieden mee. Dit jaar zullen ook de Canadese onderdeel zijn van de wereldrecordpoging. De verwachting is dan ook dat het aantal van vorig jaar overtroffen zal gaan worden.

Het gaat bij de recordpoging niet om één grote ski- en snowboardles. Vrijdag zullen overal de lessen om exact 10:00 uur ’s ochtends van start gaan in zeven verschillende tijdzones. Het totaal van alle lessen die gegeven worden bij de deelnemende skischolen moet het record gaan vormen.

De reden voor deze actie is dat de organisatie ‘Learn to Ski and Snowboard’ al sinds jaren meer mensen de skischolen in probeert te krijgen. Het Amerikaanse skigebied Alpine Meadows biedt de eerste 25 skiërs en snowboarders die deelnemen aan een beginnersles de les helemaal kosteloos aan. Hierbij zijn skipas en huurmateriaal inbegrepen.

Met de Guinness Book of World Records wereldrecordpoging start de nationale ‘Learn to Ski and Snowboard Month’.


Door Jasper

Jasper is initiatiefnemer van Sneeuwsportleraren.nl. Op 16 jarige leeftijd is hij begonnen met het geven van skiles. In de afgelopen 12 jaar werkte hij in Nederland op de borstelbaan in Bergschenhoek en in Oostenrijk bij The Red Eagles en Pro…