Uitslag Tiroler Demomeisterschaft 2016

|

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Oostenrijkse skileraren gingen de strijd met elkaar aan tijdens de Tiroler Demomeisterschaft 2016 in St. Anton. Ondanks de uitdagende wedstrijdpiste wisten de deelnemende teams schitterde demonstraties weg te geven.

Afgelopen week vertelde de Nederlandse skilerares Iris ons hoe ze ook dit jaar weer met haar team Demoteam ‘Snow Pirates’ Fiss deel zou nemen aan de Tiroler Demomeisterschaft. Na eerder al de landelijke variant van deze wedstrijd, de Österreichische Demomeisterschaft, gewonnen te hebben was het de Snow Pirates nog niet gelukt om kampioen van Tirol te worden. Met een nieuw samengesteld team in een nieuw outfit stonden de dames uit Fiss afgelopen zaterdag aan de start.

De onvoorspelbare piste maakte het de deelnemers niet makkelijk. Al tijdens de training hadden de meeste teams moeite met de sneeuwconditie. Gelukkig werd de piste voor de start van de wedstrijd goed geprepareerd en viel er bovenop de geprepareerde piste nog een vers laagje nieuwe sneeuw.

De steile piste in combinatie met de spanning bij de deelnemers zorgde ervoor dat bij verschillende team enkele deelnemers ten val kwamen. Ondanks dat waren er zaterdag avond schitterende demonstraties te zien. Ook de Snow Pirates maakte een foutje tijdens de tweede run. Ondanks dat kleine foutje konden de dames hun geluk niet op toen ze de uitslag zagen. De Snow Pirates mogen zichzelf kampioen van 2016 noemen!

snow pirates

Uitslag dames:
1. Snow Pirates (75.0)
2. STANTON Girls (73.0)
3. Scharfe Kanten – Heiße Tanten (70.5)

Uitslag heren:
1. Ski Academy St. Christoph (85.0)
2. Sport Smchidt (81.5)
3. SnowRebels (80.0)


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.