Foto: ledauphine.com

Snowboardleraar komt om het leven door lawine tijdens les

|

Voor de tweede keer in zeer korte tijd heeft er zich in de Franse Alpen, bij Tignes, een drama voltrokken. Een snowboardleraar is samen met zijn groep in een lawine terecht gekomen. Vier van hen hebben het ongeluk niet overleefd.

De snowboardleraar was gister samen met een man en drie tieners onderweg buiten de gezekerde pistes. De vierkoppige groep had een georganiseerde off-piste tour geboekt die dag. Rond 10:30 uur gaat het mis en komt op een hoogte van 2.100 meter in het gebied rond de berg la Tovière een 400 meter brede lawine los.

Nadat de vier lichamen waren geborgen werd er urenlang naar het vijfde slachtoffer gezocht. Nu blijkt de tiener op het moment van het ongeluk niet meer bij de groep geweest te zijn. Hij zou de groep minuten voor het ongeluk verlaten hebben en zijn eigen weg hebben gekozen.

De vijfde deelnemer is voor verhoor meegenomen door de politie. Deze wil uitsluiten of er mogelijk nog meer mensen onder de sneeuw begraven liggen. Op het moment dat de zoekactie werd gestart werd er uitgegaan van negen slachtoffers.

De snowboardleraar werd als eerst onder de sneeuwmassa vandaag gehaald. De Franse media meldt dat het gaat om een 59-jarige Fransman met veel ervaring. De andere slachtoffers zijn een 48-jarige man, zijn 15-jarige zoon zijn en 19 jaar oude stiefzoon. Allen zijn afkomstig uit Frankrijk.

Bron: ledauphine.com

<span class="share-text">Delen:</span>Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.