Sneeuw in de Alpen! De winter gaat beginnen!

|

Heb jij het al gezien? De weergoden hebben ons gehoord en de komende dagen wordt er volop sneeuw verwacht in de Alpen!

Hoewel het nu nog een graad of 20 is in Innsbruck, wordt er verwacht dat de sneeuwgrens daalt naar zo’n 1600 meter. “Terwijl het in Oostenrijk zaterdag nog vrij zonnig en zacht is, kan het in Frankrijk en het westen van Zwitserland al sneeuwen. Hoog in de bergen valt ongeveer 10-20 centimeter”, aldus Jaco Van Wezel van Weeronline.

Zondag trekken de sneeuwbuien ook naar Oostenrijk en kan er tot 20 centimeter vallen. Ook in de dagen na het weekend wordt er nog sneeuw verwacht en er is lichte hoop op een sneeuwdump. Of dit ook werkelijk gaat gebeuren wordt pas na het weekend bekend. Toch heeft de sneeuwval ook een keerzijde “Wanneer er eenmaal een mooi sneeuwdek op de pistes ligt kan het langer wit blijven en kan het pak sneeuw ook sneller dikker worden. Ook is het makkelijker om bij droog en koud weer met sneeuwkanonnen te werken. Toch is de sneeuw die nu valt geen garantie voor een mooi pak in december. Een paar weken van droog en zacht weer kan alle sneeuw doen smelten”, waarschuwt Van Wezel.


Door Piter

Piter Jakob begon op 3 jarige leeftijd met skiën en is sindsdien niet meer van het wintersport virus afgeraakt. Nadat hij in 2014 skileraar is geworden is het snel gegaan, hij geeft nu al 5 jaar skiles in binnen- en…

Leave a Comment