Foto: meinbezirk.at

Materiaal kinderskischool gaat in vlammen op

|

Vrijdagochtend kort na 10:00 uur klonk in het Oostenrijkse Agsdorf, in de gemeente Sankt Urban, de sirene. Het gebouw, dat eigendom is van voormalig wereldkampioen skiën en skischool eigenaar Erik Schinegger (68), stond in brand. Meer dan honderd brandweermannen en -vrouwen rukten uit om de vlammen te controleren.

Het gebouw werd onder andere gebruikt om de materialen van de plaatselijke kinderskischool op te slaan. Schinegger is eigenaar van de skischool Schischule Schinegger. Het neefje van de sksichooleigenaar sloeg kort na 10:00 uur alarm. “Ik zat net op kantoor aan mijn bureau toen ik plotseling een luide knal hoorde,” verteld Schinegger.

De 68-jarige haast zich samen met zijn buren en enkele familieleden naar het huis. Daar aangekomen kan hij alleen nog maar toezien hoe het gebouw in vlammen opging. “Omdat het seizoen hier ten einde loopt hadden we net alle materialen opgeborgen. Alle materialen en figuren die we gebruiken om de kinderen te leren skiën zijn nu weg,” zegt hij. De totale schade wordt geschat op €200.000,-. Hoe de brand heeft kunnen opstaan moet nog worden onderzocht.

Bron: oe24.at

<span class="share-text">Delen:</span>Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.