Skileraren niet schuldig aan dood 6-jarige

|

Op 29 januari 2017 is een skileraar met een groepje van vijf kinderen onderweg op de skipistes van het Oostenrijkse Söll als plotseling een zesjarig meisje de controle over haar ski’s verliest en uiteindelijk met haar hoofd tegen een sneeuwkanon aan botst. Ondanks dat ze een helm droeg overleed de kleine Alexandra uit het Duitse München aan haar verwondingen. Er is nu eindelijk duidelijkheid over of de skileraren schuldig zijn.

Naar aanleiding van het ongeval, dat plaats vond op de piste ‘Stöckl nr. 44’ in het skigebied Skiwelt Wilder Kaizer, werd er een onderzoek gestart naar de skileraar en de twee hulp skileraren. Nu het onderzoek is afgerond wordt de pistebeheerder van het skigebied als schuldige aangewezen. De 46-jarige pistebeheerder kreeg vorige week dinsdag te horen dat hij schuldig is bevonden aan dood door schuld. Er is hem een geldstraf opgelegd van €2.800,-. Er kan nog tegen de uitspraak in beroep worden gegaan.

De 6-jarige Alexandra is overleden aan haar verwondingen die ze opliep doordat ze met de zijkant van haar hoofd tegen de voet van een sneeuwkanon is gebotst. De pistebeheerder is van mening dat al het mogelijke is gedaan om de veiligheid rondom het sneeuwkanon te waarborgen. Een deskundige op dit gebied is van mening dat dit niet het geval is geweest. Een sneeuwkanon dat gedurende het hele seizoen op één plek blijft staan moet niet alleen worden voorzien van een afzetting, maar ook van stootkussens om een mogelijke impact te verzachten. Dat laatste is hier niet het geval geweest.

De pistebeheerder zelf beroept zich op een controle die eerder uitgevoerd werd op de pistes door de staat Tirol. Tijdens die controle werden er geen misstanden geconstateerd. Volgens de geldende richtlijnen hoeft een mobiel sneeuwkanon, op een plek als deze, niet voorzien te zijn van stootkussens. Het ongeval vond plaats op een zeer vlakke en overzichtelijke piste.

Waarom de zesjarige plotseling de controle over haar ski’s verloor kan tot op dit moment niet worden vastgesteld. Of de uitspraak definitief wordt moet worden afgewacht, maar het is goed om te weten dat de skileraren niet meer worden gezien als verdachten.

Bron: tz.de

<span class="share-text">Delen:</span>Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.