Skileraren in Zwitserland: pas op voor de wolf

|

Sneeuwsportleraren die komend seizoen werken in het Zwitserse kanton Wallis zouden naast herten en vossen dit seizoen misschien wel eens een wolf tegen het lijf kunnen lopen.

Het Zwitserse kanton Wallis kent enkele zeer populaire skigebieden waaronder Saas-Fee, Les Quatre Vallées en Aletsch Arena. Skigebieden die tijdens de winter ook voor veel Nederlandse sneeuwsportleraren de thuisbasis vormen. Eerder zijn er al wolven gezien in dit gebied, maar afgelopen week kwamen ze ineens wel heel dichtbij. Neemt het aantal wolven toe?

De afgelopen jaren werden vaker wolven gespot in Oostenrijk en Zwitserland, maar dit is de eerste keer dat ze op camera zijn vastgelegd in Wallis. Er zijn camera’s geplaatst in afgelegen gebieden langs wandelroutes. Op sommige beelden zijn vier wolven te zien waarvan er vermoedelijk een zes maanden oud is. Het jong is op deze leeftijd mobiel en actief. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de roedel zich nu meer dan normaal verplaatst.

wolf-wallis-1 wolf-wallis-2

Of de wolven de drukbezochte skigebieden zullen naderen is nog maar de vraag, maar jullie zijn gewaarschuwd.

Bron: planetski.eu


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.