Nederlandse skileraren zijn populair

|

Traditie getrouw reizen de Nederlanders vandaag massaal naar de Alpenlanden om daar vanaf morgen een week te gaan wintersporten. Het aantal wintersportende Nederlanders gaat richting het miljoen. Dat maakt de Nederlandse skileraar gewild bij de buitenlandse skischolen.

Tijdens de kerst- en krokusvakantie zal het aantal Nederlandse snowboard- en skileraren dat in de buitenlandse skischolen lesgeeft in de duizenden lopen. Onze populariteit is onder andere te danken aan onze talenkennis. Engels spreken we allemaal wel een beetje en het Duits hebben we snel onder de knie.

Interview
Stefan Aalders is eigenaar van Snowsports Nederland en gaf een telefonisch interview aan de Nederlandse nieuwszender BNR. “Veel Nederlandse skileraren gaan een seizoen in het buitenland werken omdat ze een tussenjaar hebben of hun studie hebben afgerond,” vertelt Aalders. “Een gedeelte van de Nederlandse leraren vinden het zo leuk dat ze blijven, net zoals ik,” voegt hij toe.

Aalders vertelt dat de buitenlandse skischolen maar wat graag Nederlandse skileraren willen hebben. “We zijn niet al te moeilijk en doen altijd ons best om onszelf goed verstaanbaar te maken, ook als we de taal niet helemaal goed beheersen.”

Op de vraag of het niet leuker is om van een lokale skileraar les te krijgen zegt Aalders: “Dat is ook leuk. Het voordeel van een Nederlands sprekende leraar is dat je hem of haar goed kunt verstaan en je vragen duidelijk worden beantwoord. Voor de kinderen is het helemaal handig. De Nederlandse kinderen die moeten huilen omdat ze hun ouders missen kunnen in hun eigen taal getroost worden.”

Je kunt hier het hele interview beluisteren.

<span class="share-text">Delen:</span>Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Door Jasper

Jasper is initiatiefnemer van Sneeuwsportleraren.nl. Op 16 jarige leeftijd is hij begonnen met het geven van skiles. In de afgelopen 12 jaar werkte hij in Nederland op de borstelbaan in Bergschenhoek en in Oostenrijk bij The Red Eagles en Pro…