Nederlander overleden tijdens skitour

|

Vanmiddag is een Skiführer samen met twee Nederlandse gasten onderweg buiten de piste in het Oostenrijkse Zürs am Arlberg. Ze bevinden zich in het gebied rond de Gamsmulde am Trittkopf (2.720 meter). Tijdens hun tocht ontstaat er een lawine waarbij een van de Nederlanders bedolven wordt.

De Nederlanders waren met hun gids onderweg op het moment dat ze de lawine zelf veroorzaakte. De Skiführer uit Vorarlberg alarmeerde direct de hulpdiensten en startte zelf gelijk met zoeken. De pisteredding van Lech, de bergredding van Lech, vrijwilligers van de lokale skischolen en twee helikopters namen deel aan de reddingsactie. Kort daarna kon de 33-jarige Nederlander onder de sneeuw vandaan gehaald worden. Helaas kwam de hulp te laat. De Nederlander is ter plekke overleden.

Groot lawinegevaar
De lawinesituatie is op dit moment bijzonder gevaarlijk te noemen. Alleen al in Vorarlberg zijn in de afgelopen zes dagen drie personen dodelijk verongelukt.

Onze gedachten gaan naar uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer.

Bron: Tiroler Tageszeitung


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.

Leave a Comment