Lawineslachtoffer blijkt 29-jarige skileraar uit Frankrijk te zijn

|

Gistermiddag zijn er drie skiërs onderweg in het Franse Val-des-Prés in de omgeving van l’Ombilic. Onder de drie bevond zich een skileraar van de Franse skischool ESI Montgenèvre. De dag eindigt in een drama voor de groep.

Vandaag werd bekend dat het lawineslachtoffer, dat gisteren aan het eind van de dag door de Franse reddingsdiensten geborgen werd, een 29-jarige skileraar van de Franse skischool ESI Montgenèvre is.

Samen met twee anderen is hij in zijn vrije tijd buiten de piste gaan skiën. Om nog onbekende reden komt aan het einde van de middag een lawine los. De skileraar wordt bedolven onder een dikke laag sneeuw. Ondanks dat hij een lawinepieper zou hebben gedragen kon de skileraar niet gelokaliseerd worden. Doordat de leraar onder een meter zeer compacte sneeuw lag hebben de honden van de reddingsdienst twee uur nodig gehad om het slachtoffer te vinden. De hulp kwam voor de skileraar te laat.

Een onderzoek naar de oorzaak van de lawine is gestart.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en collega’s van de skileraar.


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.