Illegale skileraren lopen in Italië tegen de lamp

|

De financiële politie van Bruneck, Italië, heeft meerdere personen staande gehouden die in de skigebieden van Kronplatz en Speikboden illegaal ski- en snowboardles aan het geven waren.

Tijdens een reguliere controle in Kronplatz hebben de ambtenaren twee personen staande gehouden die op het punt stonden te beginnen met hun skiles zonder over de juiste papieren te beschikken. De Sloveense skileraressen waren met een groep kinderen bezig die hesjes droegen met het opschrift van een Sloveense skischool. Één van de leraressen beschikte niet over de juiste opleiding om skiles te mogen geven en was net als haar collega niet aangemeld als skileraar bij de desbetreffende skilerarenvereniging.

De financiële politie nam dit voorval als gelegenheid om te attenderen op de grote hoeveelheid illegale skileraren in Zuid-Tirol. Het gaat hierbij meestal om personen uit Oost-Europa die zonder de juiste kwalificaties het beroep van skileraar uitoefenen.

Ook in Speikboden hebben de mannen van de financiële politie een snowboardleraar uit Zuid-Tirol gepakt die zonder opleiding en de juiste papieren aan het lesgeven was.


Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.

Leave a Comment