Het aantal skileraressen neemt toe

|

Momenteel zijn er in totaal zo’n 7000 skileraren aangemeld bij het Tiroler Skilehrerverband. Tirol heeft hiermee een ruime meerderheid aan skileraren in Oostenrijk. Een actueel overzicht laat zien dat een steeds groter deel van de skileraren uit vrouwen bestaat.

Na een enorme toename in de hoeveelheid skileraren is het aantal de afgelopen tien jaar stabiel gebleven. Bijna 70% van de skileraren in Tirol komt uit Oostenrijk, de rest uit het buitenland. Alleen al in Tirol leggen jaarlijks 2.500 wintersportfanaten het examen tot skileraar af. Kort geleden kon je bij ons lezen dat er maar weinig vrouwen zijn met een hoge opleiding. Daar zou de komende jaren wel eens verandering in kunnen komen. Het aantal vrouwen neemt namelijk toe. Vier van de tien skileraren is op dit moment vrouw.

Dat het aantal vrouwelijke skileraren aan het toenemen is kan worden geweten aan het grote aantal kinderen. Kinderen zijn tegenwoordig goed voor ongeveer de helft van het totaal aantal gasten in de skischolen. Het zijn vooral de skileraressen die de voorkeur lijken te geven aan het skiles geven aan kinderen. Daarnaast is een veelgehoorde vraag van ouders in het skischoolbureau of het mogelijk is een skilerares te krijgen.

Nu de vraag naar skileraressen gestegen lijkt te zijn, en het aantal skileraressen mede daardoor toeneemt, is de kans groot dat het aantal vrouwen in de skischolen de komende jaren nog meer zal gaan toenemen.

<span class="share-text">Delen:</span>Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Door Renske

Renske geeft al 14 jaar lang meerdere maanden per jaar skiles in binnen- en buitenland. Nadat ze in het voortgezet onderwijs haar Nederlands-A diploma heeft gehaald slaagde ze in 2014 voor de Oostenrijkse Landes opleiding. Nu is ze 's winters…