Skileraren

Grote dag voor skileraren en skischolen in Zuid-Tirol

|

De verantwoordelijke afdelingsdirecteur Hansi Felder overhandigde aan 16 bereids ervaren skileraren het diploma voor het leiden van een skischool en 23 andere een specialiseringsdiploma.

Onder de 65 nieuwe skileraren zijn de alpineskileraren met 52 personen de grootste groep. Zij hebben net zoals de 6 nieuwe langlauf- en 7 nieuwe snowboardleraren een intensieve driejarige opleiding volbracht, voordat zij op Woensdag hun Diploma in ontvangst konden nemen.

Het aantal deelnemende vrouwen neemt per jaar toe en ligt momenteel bij meer dan een derde.

Streng geregelde opleiding
De opleiding tot skileraar is in Italië en daarmee ook in Südtirol bij wet streng geregeld. De opleiding moet minimaal uit 90 opleidingsdagen bestaan. In deze tijd studeren de deelnemers op praktische, didactische en theoretische kennis die voor de opleiding tot beroepsskileraar benodigd zijn.

Voordat de opleiding afgesloten kan worden moeten meerdere examens doorlopen en succesvol afgesloten worden. Tevens is het verplicht om minimaal 100 uur werkzaam te zijn als hulp-skileraar bij een skischool gevestigd in Zuid-Tirol, om de eerste cyclus van de opleiding af te ronden. Pas hierna kan de opleiding tot skileraar voorgezet of afgerond worden.

Verschillende kwalificatie- en specialiseringsopleidingen
Naast de basisopleiding biedt de Landesberufskammer der Skilehrer in Zuid-Tirol in samenwerking met het tourisme voortdurend verschillende kwalificatie- en specialiseringsopleidingen voor skileraren aan. Zoals onder andere de kwalificatie tot skischool eigenaar en de specialisering tot kinder- of Freeride-skileraar.

SkilerarenIn het afgelopen jaar 2013 hebben 16 personen de kwalificatie skischool eigenaar behaald, 15 als kinder-skileraar en 8 als Freeride-leraar. Om de kwalificatie tot skischool eigenaar te behalen dien je een 12 dagen durende opleiding met een examendag te doorlopen. De specialiseringsopleidingen nemen 5 tot 7 dagen in beslag en worden afgesloten met een examendag.

Bij de diploma uitreiking waren naast de directeur van de provenciale afdeling voor handwerk, industrie en toerisme, Hansi Felderer, en de president van de provinciale kamer Claudio Zorzi ook de president van de landelijke beroepsvereniging, Laciano Magnani en de voorzitter van de wintersport vereniging van Zuid-Tirol FISI, Herman Ambach, aanwezig.

Skileraren informatie feliciteert alle afgestudeerde! Gratulation!


Door Jasper

Jasper is initiatiefnemer van Sneeuwsportleraren.nl. Op 16 jarige leeftijd is hij begonnen met het geven van skiles. In de afgelopen 12 jaar werkte hij in Nederland op de borstelbaan in Bergschenhoek en in Oostenrijk bij The Red Eagles en Pro…

Leave a Comment