Controleur aangeklaagd wegens verwonden skileraar in Lech

|

De identificatiecontrole van een skileraar op 13 februari op de Schlegelkopfpiste in het skigebied Lech liep volledig uit de hand. De openbaar aanklager beschuldigd de controleur er van dat hij de skileraar op de grond heeft gegooid en daarbij heeft verwond. Daarna is hij er vandoor gegaan zonder voor het slachtoffer te zorgen.

Als op 13 februari de skileraar staande wordt gehouden verzoekt hij de controleur meermaals om de identificatiecontrole niet uit te voeren op het smalle en steile stuk, maar op een lager en gunstiger gelegen stuk piste. De controleur wil hier geen gehoor aan geven waarna het tot een handgemeen zou zijn gekomen.

De controleur die uit naam van de staatsregering werkzaam was voor de skilerarenvereniging is aangeklaagd wegens het toebrengen van lichamelijk letsel gebruikmakend van een officiële functie. De beschuldigde ontkend de beschuldigingen voor het hof van Feldkirch (Oostenrijk). De 63-jarige controleur, die voltijd in dienst is bij de politie, beweert de 52-jarige skileraar niet aangeraakt te hebben.

Strafzaak beëindigd
Volgens de rechter, Claudia Hagen, hoort dit incident niet thuis in de rechtbank. Zij heeft besloten de strafzaak te beëindigen op basis van onvoldoende feiten. De skileraar en de vermoedelijke dader stemde daar uiteindelijk mee in. De politieagent wordt hierdoor een strafblad bespaard. Een mediator zal met de skileraar en de politieagent om de tafel gaan zitten om zodoende tot een oplossing te komen.

Bron: vol.at

<span class="share-text">Delen:</span>Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.