36 vluchtelingenkinderen krijgen voor het eerst skiles

|

De ruimte in een asielzoekerscentrum is beperkt. “Velen voelen zich er opgesloten,” zegt lerares Annina Dähler. Daarom heeft ze besloten om met de vluchtelingenkinderen die ze lesgeeft de piste op te gaan en ze skiles te geven.

Dat schoolkinderen een dag op de ski’s staan is niks nieuws. ‘Snow Days’ is de naam van het project dat georganiseerd wordt door de Zwitserse skivereniging. Door dit initiatief komen schoolkinderen in Zwitserland in aanraking met het skiën. Ze krijgen met elkaar skiles bij de plaatselijke skischool.

Woensdag ontvingen de ski- en snowboardleraren in het Zwitserse Grindelwald een wel heel bijzondere groep kinderen. 36 Vluchtelingenkinderen uit het asielzoekerscentrum Renferhaus in Bern maakte voor het eerst kennis met het skiën.

Omdat de kinderen nog nooit eerder in aanraking zijn geweest met het wintersporten was het voor de ski- en snowboardleraren geen gemakkelijke opgave. “We leggen de kinderen uit waarvoor ze skischoenen aan hebben en hoe ze hun ski’s moeten dragen. Dat is voor ons een speciale uitdaging, maar ook ontzettend leuk,” zegt een van de skileraren.

Het initiatief om de vluchtelingenkinderen deel te laten nemen aan ‘Snow Days’ kwam van de lerares van de kinderen. Ze wil hiermee de niet altijd even makkelijke situatie waar de kinderen zich in bevinden doorbreken.

Bron: grenchnertagblatt.ch


In dit artikel

Door Redactie

Heb je wat leuks of bijzonders meegemaakt? Of wil je jouw verhaal gewoon delen met je vrienden en familie? Stuur jouw blog naar ons op of tip de redactie door een bericht te sturen naar info@sneeuwsportleraren.nl.

Leave a Comment