1ste Europees kampioenschap formatie skiën in Samnaun

|

Van 24 tot 26 april 2015 wordt in Samnaun, Zwitserland, voor de eerste keer het Europees kampioenschap formatie skiën georganiseerd.  Spectaculaire combinaties en snelle bochten staan bij het formatie EK in het middelpunt. Teams uit heel Europa zijn uitgenodigd om naar het skigebied Silvretta Arena in Samnaun-Ischgl te komen en hun halsbrekende toeren op ski’s te vertonen. De deelnemers maken kans op interessante geldprijzen.

Skischolen, skiclubs en organisaties die verbonden zijn met de sneeuwsport mogen zich inschrijven. Ook samengestelde teams mogen deelnemen aan het kampioenschap. Het team moet bestaan uit 6 skiërs met maximaal 2 reserve deelnemers. Er wordt gestreden in de categorieën dames en mannen/gemixed. De geldprijzen die op het spel staan zijn niet mis. Het team dat de eerste plaats weet te bemachtigen wint €1200,-, de tweede en derde plaats ontvangen respectievelijk €800,- en €600,-.

De formatie afdalingen bestaan uit een kwalificatie en finale afdaling met verplichte elementen en elementen naar keus. De formaties worden beoordeelt door een internationale jury, die bekend zal worden gemaakt tijds de eerste team captains meeting.

Download hier de officiële uitnodiging of schrijf je hier in.


Door Jasper

Jasper is initiatiefnemer van Sneeuwsportleraren.nl. Op 16 jarige leeftijd is hij begonnen met het geven van skiles. In de afgelopen 12 jaar werkte hij in Nederland op de borstelbaan in Bergschenhoek en in Oostenrijk bij The Red Eagles en Pro…