Thermo ondergoed voor skileraren

Ondanks de foto’s van blauwe lucht met een stralende zon die de plaatselijke toeristen organisaties zo snel als het kan verspreiden weten we allemaal dat het koud kan zijn tijdens de wintersport, heel koud. Lesgeven terwijl je het zelf koud hebt is het laatste wat je wilt. De oplossing zit dan onder andere in het dragen van goed thermo ondergoed. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen een paar leuke feitjes tegen, en misschien wel het perfecte thermo ondergoed voor skileraren!

Thermo ondergoed kun je altijd dragen. Het houd namelijk niet alleen de warmte van je lichaam vast maar voert ook het transpiratievocht van je lichaam af naar buiten toe. Tijdens het skiën zorgt het bewegen van je lichaam ervoor dat je warmte produceert. Deze warmte wordt door de thermokleding vast gehouden. Hierdoor blijf je makkelijker warm en hoeft je lichaam minder hard te werken om warm te blijven. Gaat je lichaam transpireren dan zorgt een goede thermo ervoor dat het transpiratievocht snel wordt afgevoerd zodat je lichaam droog blijft. Een droog lichaam koelt veel minder snel af dan een vochtig lichaam, en dus blijf je beter warm.

Thermokleding wordt gemaakt van synthetische materialen maar wordt ook steeds vaker gemaakt van Merino wol. Dat is een natuurlijk product van het Merino schaap en staat bekend om het draagcomfort. Naast verschillende materialen zijn er verschillende diktes en maten. Hoe langer en dikker de thermokleding hoe warmer je blijft.

Icebreaker
Er zijn tal van merken die thermokleding maken maar één merk trok onze aandacht als het gaat om thermokleding die perfect zou aansluiten bij het skilerarenberoep. En dus hebben we de proef op de som genomen en de thermokleding van Icebreaker zelf uitgeprobeerd.

Bij het aantrekken van de Zone Long Sleeve Crewe verraad de lichte kriebel gelijk dat het gaat om een product van wol. Deze lichte kriebel verdwijnt al na enkele seconden en komt ook niet meer terug. Op het moment van testen ligt de gevoelstemperatuur rond de +10ºC en bevinden we ons op 2000 meter. Ondanks de felle zon merken we dat ons lichaam niet nat wordt en de thermo zijn werk goed doet. Icebreaker beweerd dat het thermo ondergoed niet kan gaan stinken, en dat konden we mooi even testen. Na een dag intensief skiën kunnen we inderdaad vaststellen dat de thermo niet is gaan stinken.

Dat de thermo geen geurtjes vasthoud betekend dat je de thermo niet na één dag in de was hoeft te gooien. Als je de pech hebt geen wasmachine in je skilerarenonderkomen te hebben dan kan dit een welkome extra zijn van een kwalitatief goede thermo.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren