Maakt Carv de skileraar overbodig?

Voor diegene die wil leren skiën is er de skileraar. Een skileraar kan beginners leren skiën en gevorderde skiërs hun fouten afleren. De gast skiet achter de skileraar aan terwijl de skileraar laat zien hoe er geskied moet worden. Doormiddel van een methodische opbouw, feedback, oefeningen en en persoonlijke benadering kunnen alle wintersporters experts worden. Het kickstarter project Carv pretendeert datzelfde te kunnen doen.

Carv is een nieuwe gadget welke je real-time verteld hoe je skiet. Het communiceert met je telefoon en verzameld allerlei gegevens doormiddel van sensoren binnenin en achterop je skischoen. Deze informatie wordt gebruikt om je, terwijl je skiet, te vertellen hoe je het doet.

carv telefoon

De sensor binnenin de skischoen zit verscholen in de binnenzool. De zool bevat 48 druksensoren waarmee de kleinste drukverschillen kunnen worden opgevangen. Deze is verbonden met een intelligent kastje dat je op je skischoen klikt. Het kastje bevat een versnellingsmeter, gyroscoop en een magnetometer. Al deze gegevens worden via bluetooth naar je iOS of Android telefoon gestuurd. Het systeem kan ook communiceren met een GoPro. Hierdoor kan de data gekoppeld worden aan de opgenomen beelden.

Door het gebruik van al deze technologie kan Carv real-time advies en training geven aan skiërs, ongeacht het niveau. Carv kan gebruikt worden door beginnende skiërs en professionals en hun coaches. Het luisteren naar de feedback geeft je de mogelijkheid je houding direct aan te passen.

Carv is ontwikkeld in samenwerking met sommige van de beste skiërs van de wereld waaronder olympische kampioenen. Om Carv op de markt te kunnen brengen hebben de ontwikkelaars op 10 februari een kickstarter campagne gestart waarmee ze $50,000 willen ophalen. Dat doel is na een paar dagen al ruimschoots gehaald. Dat betekend dat we Carv binnenkort op de skipistes kunnen verwachten. Carv kost $250,- (€220,-).

Wordt door Carv de skileraar overbodig?
Hoeveel techniek je ook stopt in een paar skischoenen je vervangt er waarschijnlijk nooit een skileraar mee. De gegevens die Carv kan verzamelen zullen er zeker voor zorgen dat skiërs zich meer bewust worden van hoe ze op hun ski’s staan. Maar de persoonlijke aanpak, en een methodiek afgestemd op het individu, van een skileraar vervang je er niet mee.

Zou jij je eigen techniek willen verbeteren met Carv?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren