Hoe onderhoud ik mijn materiaal als skileraar?

|

Als je een seizoen gaat lesgeven sta je bijna elke dag op je ski’s of op je board. Omdat je je ski’s veel gebruikt moet je ze goed onderhouden wil je er veel profijt van hebben. Tijd om te waxen (en te slijpen) dus!

Onderhoud van je materiaal is belangrijk en kost natuurlijk tijd en moeite maar als je de juiste benodigdheden hebt, wordt het een fluitje van een cent. De meeste skischolen beschikken over professionele apparatuur om je ski’s en/of snowboard te laten waxen en slijpen. Voor skileraren kan dit vaak tegen een kleine vergoeding of zelfs gratis.

‘Wax-kelder’

De meeste skischolen hebben vaak een zogenaamde ‘wax-kelder’. Hier hebben skileraren de mogelijkheid om ski’s en snowboards te waxen en te slijpen. Voor deze werkzaamheden zijn goede tools nodig om je materiaal zo goed mogelijk te verzorgen. Een waxijzer, kantenslijper en een schraper zijn onmisbaar. Vaak is een avond waxen met je collega’s er gezellig. Een ijskoude Weizen en een gezellig muziekje maken zo’n avond helemaal af!

Mocht je even kwijt zijn hoe het waxen en slijpen precies in zijn werk gaat of gewoon benieuwd zijn naar de instructies? Kijk dan snel de instructievideo’s die VOLA Wax heeft gemaakt.

 

Met de kortingscode SNEEUWSPORTLERAREN krijgen je de gehele maand december 10% korting op je bestelling!


Door Piter

Piter Jakob begon op 3 jarige leeftijd met skiën en is sindsdien niet meer van het wintersport virus afgeraakt. Nadat hij in 2014 skileraar is geworden is het snel gegaan, hij geeft nu al 5 jaar skiles in binnen- en…

Leave a Comment