Opzoek naar een passende skischool

Sta je op het punt om voor de eerste keer het ski- of snowboardlerarenleven op te zoeken dan wil je er zeker van zijn dat je een skischool vind die voldoet aan jouw verwachtingen. Met de juiste vragen kun je jezelf een goed beeld schetsen van de skischool waar je tot aan je eerste werkdag alleen contact per email of telefoon mee kunt hebben.

Op onze vacature-pagina vindt je tientallen skischolen die opzoek zijn naar skileraren. Zit er een skischool tussen die jou aanspreekt dan kun je de hieronstaande vragen gebruiken om jezelf een goed beeld te schetsen van die skischool.

+ Hoeveel uren per dag ben ik aan het werk?
Het kan per skischool sterk verschillen hoeveel uren je daadwerkelijk per dag les aan het geven bent. Vraag de skischool om een gemiddelde. In de vakantie periodes zul je meer uren maken dan in het tussen seizoen.
+ Welke andere werkzaamheden moet ik verrichten?
Naast je werkzaamheden als skileraar kan het zijn dat er meer van je verwacht wordt. Moet je bijvoorbeeld uren maken als verkoper in een hotel aan de receptie? Of wordt je verwacht aanwezig te zijn bij overige activiteiten georganiseerd door de skischool? Denk hierbij aan een skishow, kinderdisco, prijsuitreiking, op- en afbouw van de oefenweide of de op- en afbouw van de skischool aan het begin en eind van het seizoen?
+ Hoeveel overige uren maak ik?
Naast je werkzaamheden als skileraar kan het zijn dat er meer van je verwacht wordt. Hoeveel extra uren ga je maken naast je lesgeef uren?
+ Hoe ziet mijn werkdag eruit?
Hoe laat wordt je geacht aanwezig te zijn voor aanvang van je lessen. En welke extra werkzaamheden vinden er plaats tijdens je werkdag?
+ Hoeveel vrije dagen heb ik?
Ben je iedere week op een vaste dag vrij of kan dit varriëren?
+ Wat als er niet voldoende werk is?
Het kan voorkomen dat het rustiger wordt dan vooraf gedacht. Krijg je dan doorbetaald of wordt je gekort op je salaris? Als het heel erg rustig is moet je dan misschien wel eerder naar huis?
+ Wat verdien ik?
Ontvang je een maandsalaris of verdien je per uur? En in welke termijn wordt je uitbetaald?
+ Is er een bepaalde toeslag?
Er zijn skischolen waar je als leraar een vaste dag vrij hebt. Wanneer de skischool je vraagt om te werken op deze dag dan krijg je hiervoor een extra toeslag bovenop je salaris. Wanneer je niet aan het werk bent maar wel stanby moet zijn voor eventuele nieuwe boekingen dan kan het zijn dat de skischool je ook een kleine vergoeding geeft als er toch geen werk komt.
+ Kan ik bijverdienen?
Kan je opzoek naar een bijbaantje in bijvoorbeeld de plaatselijke sportwinkel en onder welke voorwaarden laat de skischool dit toe?
+ Welke groepen mag ik lesgeven met mijn opleiding?
Je hebt één of meerdere opleidingen gevolgt tot skileraar. Per skischool kan het verschillen welke bevoegdheden jouw opleiding met zich meebrengt. Om teleurstelling te voorkomen kun je je hierover informeren.
+ Hoe ben ik verzekering tijdens mijn werk?
Heeft de skischool voor jou tijdens je werkuren een verzekering afgesloten, en zo ja in welke situaties ben je wel en niet verzekerd.
+ Tot wanneer kan ik gegarandeerd blijven?
Aan het einde van het seizoen zal het in ieder skigebied rustig worden en wordt de vraag naar skilessen steeds minder. De stamleraren zullen tot het einde blijven maar hoe zit dat bij jou?
+ Teken ik een arbeids overeenkomst voor ik ga werken?
Wat voor sommige heel normaal lijkt wil niet altijd het geval zijn. Wanneer je een arbeidsovereenkomst tekend waarin je salaris wordt vermeld, het aantal uren dat je werkt en de periode waarin je werkzaam zult zijn voor de skischool kun je de skischool hieraan houden.
+ Vanaf welke dag ben ik in dienst?
Na een lange reis is het fijn om even de tijd te hebben het skigebied, de skischool, je collega’s en het dorp te leren kennen. Heb je hier de tijd voor of wordt er van je verwacht dat je de dag na aankomst direct les gaat geven?
+ Waar woon ik?
Waar bevind de woning zich ten opzichte van de skischool?
+ Hoe ziet mijn woning eruit?
Welke voorzieningen zijn er aanwezig in je woning. Heb je de beschikking over een wasmachine en droger? Slaap je alleen op een kamer of moet je deze delen?
+ Moet ik voor mijn woning betalen?
Uiteraard zul je voor je woning moeten betalen. Het is wel handig in verband met je salaris onderhandelingen om te weten of je zelf voor je woning moet betalen of dat de skischool dit voor jou doet.
+ Is er ontbijt inbegrepen bij mijn woning?
Wordt er ontbijt voor je geregeld en in welke vorm?
+ Is er een keuken aanwezig in mijn woning?
Heb je de beschikking over een keuken en welke voorzieningen heb je dan tot je beschikking?
+ Heeft mijn woning een gedeelde of privé badkamer?
Heb je een eigen badkamer of moet je deze delen?
+ Heeft mijn woning een gedeelde of privé woonkamer?
Is er een gedeelde woonkamer in het appartementencomplex en is hier bijvoorbeeld een televisie in aanwezig?
+ Heb ik in mijn woning de beschikking over een tv en wifi verbinding?
Wanneer je dit niet hebt dan kun je op de meeste locaties een pré-paid internet verbinding aanschaffen.
+ Betaal ik voor mijn skipak?
Het kan voorkomen dat je per gewerkte dag een klein bedrag voor je skipak moet betalen. In sommige gevallen moet je het skipak waar je les in geeft gedeeltelijk of helemaal zelf betalen.
+ Betaal ik voor mijn skipas?
Krijg je de skipas van de skischool of moet je deze gedeeltelijk of helemaal zelf betalen?
+ Wat kost het eten tussen de middag?
Het middag eten op de berg is niet goedkoop. De skischool kan je vertellen of je dit volledig zelf moet betalen, je dit wanneer je aan het werk bent gratis krijgt, of dat er een gereduceerd skileraren tarief gelt.