Sneeuwsportleraar Down Under!

Inmiddels heb je de bergen alweer een poosje geleden achter je gelaten en heb je, wellicht met enige tegenzin, je gezapige leventje in het platte Nederland weer opgepakt. Het komende wintersportseizoen lijkt nog héél ver weg en waarschijnlijk denk je nog regelmatig met weemoed terug aan het afgelopen fantastische seizoen. Oh, kon het maar altijd winter blijven…!

Nou, dat kan!

Heb je al wel eens van een zogeheten ‘back-to-back’ seizoen gehoord?
‘Overseas’of ‘southern hemisphere season’wordt het ook wel genoemd. Dit houdt in dat je met het skiseizoen meereist en van winterseizoen naar winterseizoen gaat.

Aan de andere kant van de wereld begint namelijk nú de winter en dat geeft je de kans om het hele jaar door te blijven skiën en snowboarden! Wintersportlanden op het zuidelijk halfrond zijn onder andere Chili, Argentinië, Nieuw-Zeeland en Australië. In deze blog vertel ik je meer over het Skigebeid Perisher in Australië.

Waar is dit?

In de Snowy Mountains van de deelstaat New South Wales, zes uurtjes rijden vanaf Sydney, in het Kosciuszko National Park ligt Perisher Ski Resort. Perisher wordt gevormd door de vier skigebieden Perisher Valley, Smiggins, Blue Cow en Guthega.
Het is het grootste en hoogstgelegen (2034m) skigebeid van het zuidelijk halfrond en mag zich daarom het meest sneeuwzeker van Australië noemen. Ze hebben er het langste seizoen: van juni (rond het weekend van Queen’s birthday) tot begin oktober (Labour day) zijn de liften open en de zeven bergtoppen wit gekleurd. Qua werk begint het hoogseizoen eind juni en neemt het begin september weer af.

Perisher facts

  •  Het skigebied is 1.245 hectares groot (dat is ruim 2.000 voetbalvelden!)
    22% daarvan is geschikt voor beginners, 60% voor ervaren skiërs en 18% voor gevorderden.
  • Perisher telt 47 liften.
  • Over de afgelopen 15 jaar is er een gemiddelde sneeuwhoogte van 1,9 meter gemeten.
  • De gemiddelde minimumtemperatuur is -3.7°C. Lekker mild! Echter kun je hierdoor wel iets vaker regen verwachten.
  • Perisher is voorzien van maar liefst 240 snowguns (sneeuwmakers).
  • De dichtstbijzijnde grote stad is Jindabyne, op zo’n 30km (45 minuten) rijden. Hier zul je hoogstwaarschijnlijk wonen voor het seizoen.

Wat zijn andere redenen waarom jij naar Perisher wil gaan?

Ben je in je vrije tijd graag in het funpark, dan zit je in Perisher goed! Hier is de enige superpipe van het land te vinden, inclusief vijf terrain parken en een rider cross. Houd je meer van moguls? Dan kun je je eindeloos vermaken op een heuse mogul piste waar ook het nationale en vele internationale teams komen trainen.

Elke dinsdag en zaterdag kun je nachtskiën en boarden in Perisher Valley. De pistes worden van 18.00 tot 21.00 uur ’s avonds verlicht. Met iedere dinsdag als spetterende uitsmijter een spectaculaire vuurwerkshow aan het eind van de avond.

Zowel je collega’s alsook je gasten komen van over de hele wereld en hebben er -net als jij- vaak wel even iets voor moeten doen om in Australië voet aan land te zetten. Allereerst is het een flink stuk vliegen van waar in de wereld je ook bent. Daarnaast heb je een visum nodig om er vakantie te mogen vieren maar ook om te mogen werken. Dit is een procedure die je moet volgen en verschillende eisen waar je aan moet voldoen, maar zorgt er tegelijkertijd wel ook weer voor dat je in een team komt met sneeuwgekken die erg gepassioneerd en gemotiveerd zijn.

Wil jij een Epic winter beleven?

Lijkt het jou wel wat om een zomer naar Australië af te reizen om daar de winter mee te maken als sneeuwsportleraar? Zet de volgende aantekeningen dan alvast in je agenda: Perisher opent meestal rond januari/februari alle vacatures voor het nieuwe winterseizoen.
Wees voorbereid en neem alvast een kijkje op www.perisher.com.au/perisher-jobs en voor meer informatie over werkvisa, bezoek de website van de overheid www.australia.gov.au.

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren