De poeder is geweldig, zo diep! Maar we zitten wel vast…

|

Dat er heel veel sneeuw is gevallen in Oostenrijk zal inmiddels wel bij iedereen bekend zijn. Er is inmiddels zoveel sneeuw gevallen wat ervoor gezorgd heeft dat bepaalde wegen dicht zijn en skigebieden afgesloten zijn van de buitenwereld. Dit is ook in Saalbach-Hinterglemm het geval, hier geeft Quirine Domela les bij Skischule Fürstauer.

Quirine aan het woord;

Het is een winterwonderland hier in Saalbach, er is dit weekend tussen de 50 en 100 cm nieuwe sneeuw gevallen. De weg is sinds gister avond 19 uur dicht voor onbepaalde tijd. Het blijft de hele tijd zwaar sneeuwen, dus voorlopig zitten we niet in de bus naar huis. De skilessen deze morgen zijn gewoon doorgegaan, er zijn wat liften open dus er kan geskied worden.

De poeder is geweldig, zo diep! Vanwege het grote lawinegevaar moet je goed opletten waar je wel en niet heen gaat, maar zelfs op de piste ligt nu een dikke laag poedersneeuw! Het zicht is slecht en boven op de berg waait het hard, maar op de lagere pistes kan iedereen van de sneeuw genieten.

Wanneer de weg weer opengaat is dus nog niet bekend, we zullen jullie op de hoogte houden!


Door Piter

Piter Jakob begon op 3 jarige leeftijd met skiën en is sindsdien niet meer van het wintersport virus afgeraakt. Nadat hij in 2014 skileraar is geworden is het snel gegaan, hij geeft nu al 5 jaar skiles in binnen- en…

Leave a Comment