H2H Synchro Challenge: een uitdaging voor skileraren!

|

In 2016 vond de eerste editie van de Head2Head Synchro Challenge plaats: een unieke wedstrijd waar teams van vier tot zes skiërs tegen elkaar strijden in het synchroon skiën. Vanwege het grote succes en de vele aanmeldingen uit binnen- en buitenland, organiseert skivereniging Cool Movements dit jaar de tweede editie op 7 april 2018 in SnowWorld Landgraaf.

Synchroon skiën is bij de meeste skischolen in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk een groot fenomeen. Elke skischool heeft wel zijn eigen demoteam en er zijn allerlei competities waar de teams aan mee kunnen doen. In Nederland is de sport echter nog klein. Slechts enkele teams richten zich op het synchroon skiën. Cool Movements, de organiserende vereniging, traint wekelijks in SnowWorld Landgraaf.

Om iedereen te laten zien hoe leuk en uitdagend het synchroon skiën is is de H2H Synchro Challenge in het leven geroepen. Skiërs kunnen zich in teams van vier tot zes personen inschrijven in diverse categoriën (kids, recratieve skiërs en professionele skiërs). Die laatste categorie is met name bedoeld voor skileraren (en voor wedstrijdskiërs). In het wedstrijdreglement (te vinden op www.coolmovements.nl) zijn twee vormen uitgewerkt die de teams gaan trainen om tijdens de wedstrijd te laten zien. Dat doen ze dan tegelijkertijd (letterlijk ‘Head2Head’) met een ander team. Onderaan de piste bepaalt vervolgens een jury wie dit het beste heeft gedaan en de winnaar gaat door naar de volgende ronde. De verliezer krijgt een herkansing in de zogenoemde ‘Lucky Looser-ronde’.

Alle skileraren worden opgeroepen om met collega-skileraren een team te vormen en jouw skischool (of jouw vriendengroep) te vertegenwoordigen tijdens de gezelligste skiwedstrijd van Nederland. Want na de prijsuitreiking is er uiteraard tijd voor gezelligheid, drankjes en een feestje. Want ook dat is waar de skisport voor staat: het samen gezellig hebben en de passie voor de skisport met elkaar vieren en delen.

Wil je meer weten of je inschrijven? Check dan www.coolmovements.nl!

<span class="share-text">Delen:</span>Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Door Fleur

Fleur skiet fanatiek en traint wekelijks met haar demoteam in de skihal in Nederland. Ze geeft daar training in het demoskiën aan de jeugdteams. Na een aantal jaar regelmatig skiles te hebben gegeven in het Oostenrijkse Maria Alm en SnowWorld…