To ski or to après-ski

Als skileraar heb je het niet altijd makkelijk. Na een lange werkdag met 10 vrolijke en lieve kids die nooit hoeven te plassen of volwassenen die heel goed kunnen luisteren……, moet je vaak nog tot laat de après-ski in om daar vervolgens alle mannen/vrouwen te versieren. Daarbij komt kijken dat je minimaal 10 gratis bier weg dient te zuipen in no-time, en als je mazzel hebt de hoofdprijs mee naar huis mag nemen voor de afterparty in het skileraarhuis. De volgende ochtend stapt de skilera(a)r(es) weer fris en fruitig uit bed om dit hele ritueel te herhalen, maar…. Hoe zit het nou echt met die clichés?

 

De skileraar is een alcoholist

Dat menig Nederlander wel houdt van een gezellig drankje na het skiën en een goede portie knetterharde muziek is natuurlijk al lang al bekend, maar als skileraar steek je daar natuurlijk bovenuit. Oké, het is zeker waar dat de meeste skileraren wel van een drankje en een dansje houden na het werk. Tevens krijg je als skileraar vaak korting in barren en soms ook gratis drankjes. Echter, de meeste leraren werken 6 dagen per week en moeten daarom de volgende ochtend weer vroeg op om les te geven. Er wordt dus echt niet elke avond gefeest tot het laatste nummer, hoewel er natuurlijk zat redenen zijn om een feestje te bouwen!

De charmes van het skileraarpak

Het (vaak) rode pak is toch wel een symbool geworden binnen de skiwereld, knappe mannen in mooie rode pakken met een mooi bruin gezicht met de afdruk van een skibril en een muts. Daarnaast natuurlijk het vrouwelijk schoon dat in hetzelfde pak flaneert en waarin de rondingen vaak goed te zien zijn. Dit is hoe mensen een skilera(a)r(es) vaak voor zich zien. Hoewel dit pak voor wat meer aandacht op zijn tijd zorgt, ons vaak wat extra korting in een bar geeft, of ervoor zorgt dat we helemaal niet meer hoeven te betalen, is dit pak nog altijd ons werkuniform. Een pak dat we net als een schilder of een bouwvakker elke dag aanhebben. Daarnaast zijn de pakken veelal niet meer rood en zijn de pakken niet meer zo mooi aansluitend als men (lees: menig man) ze graag zou willen zien.

De skileraar is een vrouwenverslinder

Waar vroeger de vrouwen aan de lippen van de skileraar hingen zijn het nu toch wel de vrouwelijke leraren die de boventoon voeren. De vrouw is in opmars. Bij steeds meer skischolen kom je skileraressen tegen, wat er natuurlijk weer voor zorgt dat het mannelijk oog wat schoons kan zien. Het beeld dat de skileraar in de après-ski alle vrouwen afgaat is er al lang niet meer bij. De leraren zijn vaak met een groepje en proberen de sociale contacten binnen de skischool te onderhouden. Natuurlijk wordt er af en toe nog wel geflirt en pikt iemand iets op van de binnenkant van een skileraarhuis, maar de meeste leraren zijn in de après-ski voor een lekker biertje en een even een beetje ‘’ontstressen’’ na het werk.

De skileraar is altijd vrolijk

Hoewel de skileraar er meestal fris en fruitig uitziet als hij onderweg is met zijn kinderen op de berg of op kinderland, hebben ook de skileraren wel eens een slechte dag. De kinderen maken de leraar meestal wel weer vrolijk tijdens de les, maar niet iedereen stapt elke dag uit bed met het gevoel dat dit de beste dag van hun leven is.

Nederlandse skileraar is slechter dan Oostenrijkse skileraar

Een Nederlandse skileraar met een Anwärter opleiding is net zo goed opgeleid als een Oostenrijkse leraar met een Anwärter. Wel is het zo dat de meeste Oostenrijkse leraren een hogere opleiding hebben, we kunnen als Nederlanders zijnde nou eenmaal niet op tegen de hoeveelheid sneeuwdagen die de Oostenrijkers kunnen pakken.

Skileraren wonen in een hotel

Oké, we hebben de luxe dat bijna elke skischool beschikt over een huis of een aantal appartementen waar wij ons mogen nestelen voor een aantal maanden. We kunnen echter niet zeggen dat het echt een hotel is. In deze blog over het leven in een skileraar huis lees je er meer over.

We leven in een andere tijdzone

Sorry lieve papa, mama, vriendinnen en overige die we liefhebben, maar deze cliché kunnen we niet ontkrachten. We nemen niet expres geen tot weinig contact met jullie op, maar voor ons gaat de tijd hier ongeveer 3x zo snel als thuis en leven we met een groep collega’s in een skibubbel voor een aantal maanden. Contact met ons opnemen mag natuurlijk altijd, dat vinden we wel gezellig! Jullie zijn overigens ook altijd welkom bij ons in het skigebied! 😉

 

Als laatste wil ik nog wel even kwijt dat we de clichés wel graag in stand houden, maar dat we wel ons wel bewust zijn van de verantwoordelijkheid over de gasten die achter ons skiën.

 

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren